2. Dünya Savaşı sırasında Yugoslavya’dan kaçarak Beyoğlu‘na sığınan bir ailenin işlettiği küçük meyhane.
Posts tagged rakı
Günün adamı; Karıncaezmez Şevki
Karıncaezmez Şevki (1919-2000) Gerçek adı Şevki Güney; Galatasaray tarihinin sembolleri arasına girmiş ünlü amigo. 1940-70 yılları arasında Türkiye’nin en tanınan kişilerinden biriydi. Tepeden tırnağa sarı-kırmızı ilginç kıyafetleri, sarı-kırmızı otomobili ve kendine özgü tavırlarıyla dikkat çekerdi. Galatasaray…
Kaybolan Tarih; Kürdün Meyhanesi
Kürdün Meyhanesi Asıl adı Yeni Hayat Lokantası olan, ama Kürdün Meyhanesi ya da Acemin Yeri olarak anılan, eski Ankara‘da Ulus’ta Posta Caddesi‘nin girişinde solda bulunan, ama maalesef bugüne ulaşamayan tarihi meyhane.
Beyoğlu’nda Bohem Çevrenin Gözdesi; La Bohème
La Bohème 1960’ların Beyoğlu‘sunda bohem çevrenin sık sık uğradığı alafranga meyhane.
Lambo ve Meyhanesi 2
Adı geçenlerin yanı sıra Tuhaf Bir Kadın adlı romanında Lambo’ya geniş bir yer veren Leylâ Erbil, bir söyleşisinde Leyla Umar’la birlikte Lambo’ya ilk gidişinin hikâyesini anlatan Güner Kuban, Ahmed Arif, Ömer Faruk Toprak, Abidin Dino, Cahit Sıtkı Tarancı, Salâh Birsel, İlhan…
Lambo ve Meyhanesi 1
Çiçek Pasajı’nı gürültülü mü buluyorsun? Balıkpazarı’na açılan yan kapıdan çıkarsın, Kalyoncu Kulluğu’na götüren geniş yola vurmaz,kardeşlerin sergisini sağına alıp hemen saparsın, Lefter’in Meyhanesi’ne giden sokağa, Lefter’e varmadan, sol kolda tam köşede… Gişe camından içeri bakarsın…
Madam Bela’nın Meyhanesi
19. yüzyılın sonunda İstanbul’un en ünlü balozlarından biri. Reşad Ekrem Koçu‘ya göre, haşarat yatağı balozların en berbatıdır: “İstanbul’da ayak takımının, esafil ve erazilin, uygunsuz hayta güruhunun gittiği, edep ve haya kaygusu olmadan, hatta rezilane cümbüş ve muhabbetlerle…
1970’lerin Gazino Dünyasından Bir Yıldız Abacı Muazzez
Abacı, Muazzez (1947) 1970’lerin gazino dünyasında parlayan ve plaklarıyla yıldızlaşan Türk sanat müziği şarkıcısı.
Orospu Turşusu Diye Bilinir
Turşu, emek ve zaman isteyen güzel bir meze çeşididir.